Filmbyn ideell förening

Den ideella föreningen Filmbyn är en del av den organisation som skapats för att utveckla Filmbyn. Föreningen står för kulturvärden, filmkompetens, idéutveckling och för att söka medel för dessa.

Du kan stödja Filmbyn genom att bli medlem i Filmbyn ideell förening.

 

Dessa förmåner ingår i ditt medlemskap:
• En fri entré till utställningen årligen
• 10% rabatt i butik och webshop
• 20% rabatt på lokalt hantverk och böcker av lokala författare i butiken
• 10% rabatt i restaurang Skogen
• 20% rabatt i butiken under ”Kalaset i Upplevelseskogen” i november varje år.
• Digitala nyhetsbrev

 

Varmt välkommen som medlem. Medlemsavgiften är 300 kr årligen och betalas via Swish 123 548 02 31 (Vimmerby Sparbank, till Konto 134 403 284-0 med clearingnummer 8401-2). Skriv ditt namn och din mejladress i samband med betalning.

         Ett medlemskap kan vara en riktigt bra julklapp!

 

Du kan också bli guldmedlem. Då har du och en gäst alltid gratis entré under hela medlemskapsåret. Guldmedlemskapet kostar 1 500 kr för ett år och 4 000 kr för tre år.

Du kan välja om du vill ha ett medlemskort eller lägga fram din legitimation vid besöket för att erhålla alla förmåner som medlemskapet innebär. Förmånerna är personliga och kan komma att uppdateras. Medlemskapet gäller i ett år f o m inbetalningsdatum.

Ordförande i föreningen är Christian Holzer och styrelsemedlemmar är Helén Lindqvist, Viktor Juholt, Lina Johnsson och ersättare i styrelsen är Sebastian Hörlin och Peter Salminen. Föreningens stadgarna kan du läsa här (tidigare stadgarna: här).

Valberedningen är f n (2023) Annelie Hägg (sammankallande, 070-590 31 92, annelie.hagg@eksjo.se), Gun Samuelsson och Lennart Bogren.

Årsmötet 2024 äger rum den 20 mars, kl 18:00 på Filmbyn. Läs här inbjudan med dagordningen och här kan du läsa årsredovisningen.

”Tillsammans Filmbyn Småland” är ett projekt som finansieras via LEADER Astrid Lindgrens Hembygd. En del av projektet är en ny utställningsdel om ”Nils Karlsson Pyssling” som gjorts under 2022 och 2023 i Filmbyn. Denna utställning har gratis inträde under projektets tid, fram till 20231231.

Under 2023 kommer projektet att fokusera på att främja lokalt och regionalt engagemang. Detta sker genom att främja samarbete mellan företag och föreningar kopplade till Astrid Lindgrens verk. Där ingår att öka ungas delaktighet samt skapa ett återkommande nyhetsbrev om möjligheterna i föreningen och Filmbyn (huset).

Här kan du läsa nyhetsbreven:
februari 2023
maj 2023
juli 2023
augusti 2023
november 2023
december 2023

Och här kan du läsa om några evenemang inom projektet:
Workshop med Ingmarie Halling 12 nov 2023
Workshop med Ingmarie Halling 13 nov 2023
medlemskväll 24 nov 2023

 

Mariannelunds Bio
I samarbete med Eksjö kommun, KAIM och Videovox har Filmbyn Ideell förening tagit över driften av Mariannelunds Bio, en av de äldsta i Sverige. Detta stärker möjligheterna kring film och bidrar lokalt till en positiv utveckling. Lär mer om bion på hemsidan www.mariannelundsbio.se.

 

Behandling av personuppgifter för Filmbyn ideell förening:
Filmbyn ideell förening behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Som medlem i Filmbyn ideell förening godkänner du att vi registrerar, uppdaterar och behandlar personuppgifter. Dina personuppgifter används endast i syftet att informera om Filmbun ideell förenings verksamhet samt påminna om förnyelse av medlemskap. Dina personuppgifter sparas så länge du är medlem i Filmbyn ideell förening, dina uppgifter tas bort om ditt medlemskap ej förnyas inom 12 månader efter att det upphört eller genom kontakt med Filmbyn ideell förening. Genom att bli medlem samtycker du till den behandling av personuppgifter som beskrivs ovan.