Årets Turismpris 2024 i Jönköpings län

Vi har vunnit Årets Turismpris 2024 i Jönköpings län och vi är så oerhört glada och stolta över vinsten. Motiveringen löd:

Genom nytänkande samarbete kring platsens historia har de inte bara skapat en innovativ reseanledning utan också stärkt hela besöksnäringen. Vinnaren har visat ett imponerande engagemang för hållbarhet i alla sina verksamhetsområden med stort fokus på språk, tillgänglighet och en inkluderande miljö. Vinnaren fungerar också som en viktig aktör för tillväxt och utveckling inom besöksnäringen genom sitt engagemang i företagsarbete på både lokal och regional nivå. Besöksmålet lockar årligen långväga besökare som vill ta del av de älskvärda berättelserna som lever vidare från generation till generation. Stort grattis till Filmbyn Småland!

Det är Smålands Turism som årligen delar ut priset och vinsten innebär att vi representerar Småland i den nationella finalen av Stora Turismpriset i december. Självklart delar vi äran och priset med alla medarbetare, besökare och alla som bidragit till Filmbyn Smålands framgångar genom åren. Vår största tacksamhet riktar vi förstås till kära Astrid Lindgren som gav oss så fina berättelser och filmer för oss att förvalta.

Comments are closed.