Filmbyn ideell förening

Föreningen
Den ideella föreningen Filmbyn är en del av den organisation som skapats för att utveckla Filmbyn. Föreningen står för kulturvärden, filmkompetens, idéutveckling och för att söka medel för dessa. 

Bli medlem
Du kan stödja Filmbyn genom att bli medlem i Filmbyn ideell förening.

Dessa förmåner ingår i ditt medlemskap (förmånerna är personliga och kan komma att uppdateras):
• En fri entré till utställningen årligen
• 10% rabatt i butik och webshop
• 20% rabatt på lokalt hantverk och böcker av lokala författare i butiken
• 10% rabatt i restaurang Skogen
• 20% rabatt i butiken under ”Kalaset i Upplevelseskogen” i november varje år.
• Digitala nyhetsbrev

Varmt välkommen som medlem. Medlemsavgiften är 300 kr årligen och betalas via Swish 123 548 02 31 (Vimmerby Sparbank, till Konto 134 403 284-0 med clearingnummer 8401-2). Ange ditt namn och din mejladress i samband med betalning. Medlemskapet gäller i ett år från och med inbetalningsdatum.

Du kan också bli guldmedlem. Då har du och en gäst alltid gratis entré under hela medlemskapsåret. Guldmedlemskapet kostar 1 500 kr för ett år och 4 000 kr för tre år. Om du vill så får du ett medlemskort men du kan också välja att visa din legitimation vid besöket för att erhålla förmånerna. Ett medlemskap kan vara en riktigt bra julklapp!

Föreningens styrelse
Ordförande i föreningen är Sebastian Hörlin (sebastian.horlin@eksjo.se, 0381-360 03) och styrelsemedlemmar är Helén Lindqvist (vice ordförande), Viktor Juholt, Lina Johnsson, Peter Salminen och Marie Borgström. 

Stadgar
Föreningens stadgar kan du läsa här.

Valberedningen
Valberedningen består av Gun Samuelsson (kennellindmarken@gmail.com, 070-604 77 78), Lennart Bogren och Camilla Egerlid. Gun Samuelsson är sammankallande.

Tillsammans Filmbyn Småland
”Tillsammans Filmbyn Småland” är ett projekt som finansierades via LEADER Astrid Lindgrens Hembygd under 2022 och 2023. En del av projektet var en ny utställningsdel om ”Nils Karlsson Pyssling” som hade gratis inträde under projektets tid. Projektet hade även en fokus på att främja lokalt och regionalt engagemang; genom att främja samarbete mellan företag och föreningar kopplade till Astrid Lindgrens verk och genom att öka ungas delaktighet samt skapa ett återkommande nyhetsbrev om möjligheterna i föreningen och Filmbyn (huset).

Här kan du läsa nyhetsbreven:
februari 2023
maj 2023
juli 2023
augusti 2023

november 2023
december 2023

Och här kan du läsa om några evenemang inom projektet:
Workshop med Ingmarie Halling 12 nov 2023
Workshop med Ingmarie Halling 13 nov 2023
medlemskväll 24 nov 2023

Mariannelunds Bio
I samarbete med Eksjö kommun, KAIM och Videovox har Filmbyn Ideell förening tagit över driften av Mariannelunds Bio, en av de äldsta i Sverige. Detta stärker möjligheterna kring film och bidrar lokalt till en positiv utveckling. Lär mer om bion på hemsidan www.mariannelundsbio.se.

Behandling av personuppgifter för Filmbyn ideell förening:
Filmbyn ideell förening behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Som medlem i Filmbyn ideell förening godkänner du att vi registrerar, uppdaterar och behandlar personuppgifter. Dina personuppgifter används endast i syftet att informera om Filmbun ideell förenings verksamhet samt påminna om förnyelse av medlemskap. Dina personuppgifter sparas så länge du är medlem i Filmbyn ideell förening, dina uppgifter tas bort om ditt medlemskap ej förnyas inom 12 månader efter att det upphört eller genom kontakt med Filmbyn ideell förening. Genom att bli medlem samtycker du till den behandling av personuppgifter som beskrivs ovan.