När Filmbyn invigdes den 17 juni 2017 så uttryckte Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman: ”Vad härligt att Astrids filmer nu har fått ett hem”. Vi är så tacksamma för det och för att vi får visa och berätta om hur Astrid Lindgrens filmskapande ser ut. Tänk på att ta gott om tid för en visit hos oss. Museét passar alla åldrar och det finns även en AUDIOGUIDE på tre olika språk som ger våra besökare vägledning i Ingmarie Hallings fina utställning. Halling har även gjort ABBA-the museum och AVICCI experience i Stockholm.

När du besökt oss och filmernas värld så vill vi tipsa Dig om att även besöka Astrod Lindgrens Näs, barndomshemmet i Vimmerby som 2023 skapat en alldeles fantastisk ny basutställning om Astrid Lindgrens livsverk. Där finns också Astrid Lindgrens trädgårdar. När man gör sin ”ASTRID” så är ett besök i Katthult och i Bullerbyn samt en cykeltur i Filmlandskapet olika delar som ger en helhet för den som vill lära sig mer om en av världens största barnboksförfattare och personligheter. Ett besök på Astrid Lindgrens värld är en självklar del när man gör sin ”ASTRID”

Läs mer här:

Startsida – Astrid Lindgrens Värld : Astrid Lindgrens Värld (astridlindgrensvarld.se)

Startsida – Astrid Lindgrens Näs : Astrid Lindgrens Näs (astridlindgrensnas.se)

Besök det riktiga Katthult där filmerna om Emil spelades in

Bullerbyn (astridsbullerbyn.se)

Cykla i Filmlandskapet Småland – Cykelturer från Filmbyn Småland Mariannelund till filminspelningsplatserna Katthult och Bullerbyn (cyklaifilmlandskapetsmaland.se)

Comments are closed.